Moederschaap Op Stal

Een bouwvallig plekje om al mijn geblaatsel te plaatsen.

woensdag, februari 13, 2008

"De essentie van de slappe lach is dat hij niet valt na te vertellen" (deel 4)

Bij m'n surfzoektocht naar informatie over "Noxa" (nog nooit van gehoord, blijkbaar is het vrij hip onder de pubergemeenschap), kwam ik op deze wikipagina terecht. Ok, soms dwaal ikwel eens af tijdens het surfen *toegeef*

Fantastisch toch! Een pagina vol historische 1 april grappen. Bij deze lag ik dus echt plat:

"1969 - Het Nederlandse Journaal meldde dat op 1 april een grote landelijke actie zou worden gehouden om zogenaamde "zwartkijkers" op te sporen, mensen die hun kijk- en luistergeld niet hadden betaald. Controleurs zouden met een scanner door de straten rijden om overtreders te betrappen. "Of daar niets tegen te doen zou zijn", vroeg een journalist. "Nee", was het antwoord van een controleur, want hij kon zich niet voorstellen dat men zijn televisietoestel in aluminiumfolie zou wikkelen, want dan zou de voorbijrijdende controledienst met hun scanner niets kunnen uitrichten. De volgende dag was al het aluminiumfolie in de winkels binnen enkele uren uitverkocht... en toen dachten ze dat inpakpapier ook wel zou helpen. "

"1981 - De Britse Daily Mail berichtte dat de organisatoren van de Londense marathon een Japanse deelnemer kwijt waren. Ze hadden ontdekt dat hij door een vertaalfout in de brief die hij van hen had gekregen moet hebben begrepen dat de race niet over 26 mijl ging, maar 26 dagen zou duren. Hij zou al dagen aan het lopen zijn ... ergens in Engeland. De krant huurde een (Japanse) hardloper in om op die dag een aantal plaatsen door te lopen. Nadat het publiek hem in St. Albans had ontdekt, probeerden veel mensen hem daar tot stoppen te bewegen."