Moederschaap Op Stal

Een bouwvallig plekje om al mijn geblaatsel te plaatsen.

donderdag, mei 31, 2007

Op algemene aanvraag...

... het recept van m'n overheerlijke "Tom Kaeng Kai" soep (ofte ook wel: "die pikante soep met kokosnoot en drijvende kipjes").

(voor 4 personen)

Haal in huis:
- 5 cm verse galanga (lijkt op gember, maar smaakt iets meer naar peper) of 2tl gedroogde galanga
- 5 dl kokosmelk
- 2,5 dl kippenbouillon
- 600 g kipfilet in reepjes
- 2 tl rode chilipeper, fijngehakt
- 2 el vissaus
- 1 tl bruine suiker
- 7 g verse korianderblaadjes

Zet je keuken overhoop door:
1) Snijd de galanga in dunne plakjes. Meng galanga, kokosmelk en bouillon in een pan. Breng het mengsel aan de kook, zet het vuur laag en laat het 10 min. op laag vuur pruttelen. Roer af en toe.
2) Voeg de kip en de pepers toe en laat de soep 8 min. zachtjes koken. Roer de vissaus en de suiker er goed door.
3) Voeg de koriander toe en serveer direct. Garneer de soep naar keuze met extra koriander.